- Úvod
- Refraktometry
- Refraktometr na vinný mošt 0 °Bx - 40 °Bx Brix, vol. 0%- 25% víno, hustota Baumé °Be', cukroměr, moštoměr, na kvas, cukr, box, box
Refraktometr na vinný mošt 0 °Bx - 40 °Bx Brix, vol. 0%- 25% víno, hustota Baumé °Be', cukroměr, moštoměr, na kvas, cukr, box, box

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Související zboží3
- Refraktometr na vinný mošt 0 °Bx - 40 °Bx Brix, vol. 0%- 25% víno, hustota Baumé °Be', cukroměr, moštoměr, na kvas, cukr, box, boxSkladem840,00 Kč
Optický refraktometr pro měření cukernatosti a předpokládaného obsahu alkoholu ve víně ve vinném moštu.
AKTUÁLNĚ PŘIJÍMÁME PŘEDOBJEDNÁVKY, DODÁNÍ CCA 14 DNŮ.
Kompaktní přístroj pro měření:
Cukernatost roztoku: 0 °Bx - 40 °Bx.
Potenciální alkohol ve víně: 0% - 25%.
Hustota: 0° - 22 °Be'.
Pracuje na principu zjišťování složení kapalin na základě lomu paprsku světla.
Refraktometr je citlivý optický přístroj, proto doporučujeme zakoupit jej v sadě s ochranným boxem.
Postup měření:
2 - 3 kapky měřené látky naneseme na zešikmený optický hranol.
Přiklopíme krytku (kapalina se rozlije po povrchu).
Po cca 10 - 30 vteřinách, až se vyrovnají teploty látky a hranolu, se podíváme proti světlu do okuláru přístroje.
Po případném zaostření na stupnici odečteme hodnotu.
Po měření důkladně otřeme hranol i krytku vlhkým a poté suchým hadříkem.
Postup kalibrace:
Kalibrace se musí provádět při 20°C.
Nakapeme destilovanou vodu a šroubkem vyladíme stupnici na 0°.
Technické parametry:
Automatická teplotní kompenzace ATC.
Tělo přístoje z lehké a odolné hliníkové slitiny.
Pryžový návlek pro snadné uchopení.
Rozměry: cca 155 mm x 30 - 40mm.