- Úvod
- Refraktometry
- Refraktometr na kvas, měření kvasu 32% 0 °Bx - 32 °Bx Brix, obsah cukru v kvasu, ovocných koncentrátech, moštoměr, cukroměr, na kvas, cukr, pouzdro
Refraktometr na kvas, měření kvasu 32% 0 °Bx - 32 °Bx Brix, obsah cukru v kvasu, ovocných koncentrátech, moštoměr, cukroměr, na kvas, cukr, pouzdro
- Akce
- TOP produkt

- Kompletní specifikace
- Komentáře 1
- Související zboží6
- Refraktometr na kvas, měření kvasu 32% 0 °Bx - 32 °Bx Brix, obsah cukru v kvasu, ovocných koncentrátech, moštoměr, cukroměr, na kvas, cukr, pouzdroSkladem740,00 Kč
Optický refraktometr pro měření obsahu cukru v kvasu, ve vodném roztoku 0 °Bx - 32 °Bx.
Kompaktní přístroj pro měření obsahu cukru ve vodných roztocích (džus, mléko, víno, sojové mléko a další nápoje).
Pracuje na principu zjišťování složení kapalin na základě lomu paprsku světla.
Postup měření:
2 - 3 kapky měřené látky naneseme na zešikmený optický hranol.
Přiklopíme krytku (kapalina se rozlije po povrchu).
Po cca 10 - 30 vteřinách, až se vyrovnají teploty látky a hranolu, se podíváme proti světlu do okuláru přístroje.
Po případném zaostření na stupnici odečteme hodnotu.
Po měření důkladně otřeme hranol i krytku vlhkým a poté suchým hadříkem.
Postup kalibrace:
Kalibrace se musí provádět při 20°C.
Nakapeme destilovanou vodu a šroubkem vyladíme stupnici na 0°.
Technické parametry:
Automatická teplotní kompenzace ATC.
Tělo přístoje z lehké a odolné hliníkové slitiny.
Pryžový návlek pro snadné uchopení.
Stupnice pro měření obsahu cukru 0 °Bx - 32 °Bx.
Rozlišení: 0,2 °Bx.
Pracovní teplota 10°C - 30°C.
Rozměry: cca 155 mm x 30 - 40mm.